English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


ЕИК по БУЛСТАТ 000024745


централа
088 800 60 80
0751 97 008


факс 0751 97 005


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


имейл: obshtina@gotsedelchev.bg

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[05.02.2024]

СТОТИЦИ ХОРА ПРАЗНУВАХА В СЕЛО ДЕЛЧЕВО

Стотици хора се събраха, за да празнуват в село Делчево на традиционния празник на виното, посветен на Трифон Зарезан. Празникът се организира от Община Гоце Делчев вече 19 години и продължава два дни.

В първия ден, любители, производители на вино и ракия от цяла България и съседна Гърция, се включиха в традиционния конкурс за най-добър винопроизводител и производител на ракия.

Кулминацията на празника бе в неделния ден, когато и времето бе изключително благоприятно. Извършено бе традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В него, заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов се включиха и гости от общини в съседна Гърция. На събитието присъстваха още народният представител Богдан Боцев, заместник министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, заместник-кметовете на община Гоце Делчев Валери Сарандев и Саид Иброш и общински съветници.

След това, на площада в Делчево започна и празничната програма, която откриха атрактивните бабугери от село Мосомище. Стотици хора от района и гости от цялата страна се включиха във веселието и изпълниха селския мегдан. В празничната програма участваха мъжката фолклорна група от село Абланица, фолклорен ансамбъл „Топлика“ от с. Мосомище и танцова формация „Гайтани“ от гр. София. Кметът на община Гоце Делчев награди съставите, участници в програмата с грамоти и им благодари за настроението, което създадоха на празника.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/