English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


ЕИК по БУЛСТАТ 000024745


централа
088 800 60 80
0751 97 008


факс 0751 97 005


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


имейл: obshtina@gotsedelchev.bg

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[30.10.2023]

ЗАПОЧНА VI МЕЖДУНАРОДЕН ЕСЕНЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ "С МУЗИКА И ВЯРА В СЪРЦЕТО".

Започна VI Международен есенен музикален фестивал "С музика и вяра в сърцето", който се организира от Неврокопска Света митрополия и община Гоце Делчев.

.

Програмата на фестивала е от 18.00 часа и в нея ще видите:

.

Женски народен хор „Български гласове - АНГЕЛИТЕ”

/30.10.2023 г.-понеделник/

.

Очарователни гласове, архаичен стил на пеене, уникална орнаментика и мощно звукоизвличане, невероятни ритми и спираща дъха диафония, репертоар, с граници от вековната традиция до съвременни авангардни композиции.

Диригентът Катя Барулова е магистър по музика на Музикалната академия в гр. Пловдив. Има стотици концерти в България и по света, многобройни награди от международни конкурси и фестивали.

.

.

Дуо Стела и Костадин Динкови

/01.11.2023 г.-сряда/

.

Стела и Костадин Динкови са дългогодишни китарни педагози в АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев“и НУМТИ „Добрин Петков“ в град Пловдив. Създават китарно дуо “Corde felici” („Щастливи струни“) през 2004 г. Концертират на българска сцена и на международните фестивали в Сърбия, Гърция, Франция и др. Музикантите представят разнообразна програма и съдействат за създаването на нови творби от български композитори.

.

.

Стефани Кръстева - сопран

Михаил Михайлов - тенор

Боряна Ламбрева – пиано

/03.11.2023 г.-петък/

.

Стефани Кръстева завършва магистърска степен във вокалния факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров”, гр. София. Получава стипендии от претижни фондации у нас и в чужбина. Лауреат е на редица наши и международни конкурси. Концертира активно в най–известните оперни театри в света.

Михаил Михайлов завършва НМА „Проф. Панчо Владигеров”, гр. София. Непосредствено след дипломирането си започва да трупа сценичен опит и в момента е предпочитан солист в най-престижните оперни театри в света. Освен в оперните заглавия, той е предпочитан солист и за вокално-симфонични творби, като до този момент има в репертоара си 20 от най-крупните и ярки образци в жанра.

Боряна Ламбрева има многобройни участия в „Софийски музикални седмици“, „Мартенски музикални дни“, „Варненско лято“, „Аполония“ и др.

Тя е предпочитан пианист-акомпанятор в майс¬торските класове на Мати Пинкас, Павел Герджиков, Дарина Такова, Вера Немирова, Ве¬селина Кацарова, Анна Томова-Синтова, Красимира Стоянова и Райна Кабаиванска.

Боряна Ламбрева е професор д-р по „Камерно пеене“в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Ръководител е на катедра „Класическо пеене“.

.

.

Дуо Ясен и Виктор Теодосиеви - валдхорна

Виктория Василенко - пиано

/06.11.2023 г. – понеделник/

.

Ясен Теодосиев завършва НМА „Проф. П. Владигеров” при проф. Вл. Григоров. От 1993 г. е солист-водач в Симфоничния оркестър на БНР. Съчетава артистичните си ангажименти с активна преподавателска дейност. Понастоящем е професор по валдхорна и Декан на Инструменталния факултет.

Виктор Теодосиев е роден в семейството на музиканти - трето поколение валд-хорнисти. Свири на валдхорна от 12-годишна възраст и сега е ученик в НМУ “Л. Пипков”, гр. София в класа по валдхорна на проф. Владислав Григоров. Виктор Теодосиев е лауреат на голям брой престижни конкурси по целия свят.

Виктория Василенко изучава пиано в София, Мадрид, Брюксел при световно известни пианисти. Получава стипендии и награди от престижни фондации и институции, концертира и изнася майсторски класове по целия свят. Преподавател е в НМА „П. Владигеров“.

.

.

Марио Хосен – цигулка

Георги Славчев – пиано

/08.11.2023 г.- сряда/

.

МАРИО ХОСЕН е цигулар, солист и диригент. Водещ, световно признат интерпретатор и експерт по творчеството на Николо Паганини. Репертоарът му е богат и стилово разнообразен, включва творби от италиански и немски барок до съвременна класическа музика, танго и джаз.

Сред оркестрите, на които е солист, се открояват Лондонската филхармония, Симфоничен оркестър „Чайковски” на Московското радио, Виенският симфоничен оркестър, Academy St. Martin in the Fields, English Chamber Orchestra, Симфоничният оркестър на БНР, Оркестър Брукнер-Линц, I Solisti Veneti, Wiener Akademie, Софийската филхармония.

Марио Хосен има издадени 22 албума за италианската звукозаписна компания Dynamic и за Doron Music Швейцария. Основател на Паганини ансамбъл Виена и артистичен директор на международната академия и музикален фестивал “Орфеус”.

Хосен е удостоен с много престижни награди, сред които наградата „София“ за музика и наградата на ФМ Класик радио. Артист е на „Thomastik Infeld”, Виена. Той свири на цигулка “Джовани Батиста Гуаданини” от 1749, която му е предоставена от Австрийската национална банка. Той е солист и диригент на Виенския камерен оркестър.

Георги Славчев „Пианист от международен мащаб”, „очарователно разностранен талант”, „от световния пиано елит” – това са някои от отзивите, с които пресата възхвалява музицирането на Георги Славчев. „Нещо повече, той не само свири на пиано, а същевременно се идентифицира с музиката, вдъхва живот на композициите и ги превръща по впечатляващ начин в изключително преживяване за слушателя.”

Лауреат на многобройни международни конкурси, носител на artist diplom от Cleveland Institute of Music, доктор на музикалните изкуства от University of Southern California – Лос Анжелес, Георги Славчев концертира на три континента в най-престижни зали, включително в Карнеги хол. Солира на европейски и американски оркестри, в това число и на Кливландския симфо-ничен оркестър. Георги Славчев е обявен в САЩ за „чужденец с изключителни постижения в изкуствата” – признание за много малък процент изтъкнати артисти.

Георги Славчев композира вокални и инструментални пиеси, филмова музика, като използва традиционни акустични инструменти, както и най-новите електро-акустични средства. Автор е на химна на град Пловдив и е отличен с първа награда в конкурса за композиция „7/8”.

.

.

Музикално училище, гр. Драма

/10.11.2023 г.- петък/

.

Музикалното училище е основано през 1994 г. и е участник в международни програми като Comenius и др. и бе оценено получавайки първо място измежду 7000 училища от цяла Европа в рамките на програмата „Пролет в Европа- 2016“.

Присъства в много мероприятия в и извън община Драма, като церемонии по откриване и закриване на конференции, в събития на общината/коледно градче в Драма, Фестивал на късометражното кино на Драма, фестивал „Знание за Драма“ и др./. Сътрудничи с музикалните специалности на гръцките университети Аристотел, Македония и др. Успехите му, съвременната музика и фолклорът са причина за увеличаване на специалностите и учениците, като днес то функционира с 20 класа и над 400 ученика.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/