Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail obshtina@gotsedelchev.bg

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[16.10.2023]

МОДЕРНА МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СПОРТНА ПЛОЩАДКА БЕ ОТКРИТА В ПМГ "ЯНЕ САНДАНСКИ" ГР. ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Гоце Делчев Валери Сарандев, началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов и директорът на ПМГ „Яне Сандански“ Елка Божикова днес прерязаха лентата на напълно обновената многофункционална спортна площадка в ПМГ „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев.

Общата стойност на модерното спортно съоръжение е 199 459 лева, от които 161 000 лв. финансиране от националната програма на МОН и 39 000 лв. осигурени от Община Гоце Делчев. Допълнителни средства са заделени и от бюджета на училището за довършителни строителни работи извън проекта, но необходими за цялостното завършване на обекта.

Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“, гр. Гоце Делчев бе избрана за включване в проекта, тъй като създаването на възможности за ефективно развиване на спорта и физическата активност на учениците e важен приоритет за ръководството на училището и учителския екип. Големият брой обучаващи се ученици също беше предпоставка за успешно кандидатстване и одобрение.

Общата площ на обновената площадка е 1200 кв.м, като тя е разделна на две полета за игра на баскетбол и едно поле за минифутбол. Теренът е с ударопоглъщаща (за ограничаване риска от травма) настилка, с дълъг експлоатационен живот, с оптимален баланс на сцепление и приплъзване, устойчива на ултравиолетови лъчи, подходяща за всякакви метеорологични условия, с ниски разходи на поддръжка, отговаряща на всички национални и европейски стандарти за качество и безопасност.

Поздравления за новата придобивка поднесоха временно изпълняващият длъжността кмет на община Гоце Делчев Валери Сарандев, началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов и директорът на ПМГ „Яне Сандански“ Елка Божикова. Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим освети модерното място за спорт на учениците. Младите спортисти и медалисти, заедно с мажоретния състав на гимназията зарадваха всички със спортни демонстрации и изпълнения.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg