Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail obshtina@gotsedelchev.bg

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[23.11.2022]

В НЕМСКАТА КЛИНИКА В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ СТАРТИРА ПРОЕКТ ЕТ4CARE.EU ЗА ОБУЧЕНИЕ

В Немската клиника в град Гоце Делчев стартира проект ЕТ4care.eu за обучение, което цели да достигне до медицински специалисти, до хора, които полагат грижи за лежащо болни, както и до работещите в социалните услуги за хора с различни увреждания. Целта е те да бъдат обучени от квалифицирани специалисти в областта на лечението на хронични рани и тези умения и знания да намерят практическо приложение. Специалисти от Германия – експерти по лечение на рани заедно с български лекари, които са част от Немската клиника избраха за старт на този пилотен проект град Гоце Делчев.

Снощи, заедно с участието на Владимир Москов, кмет на Община Гоце Делчев, Саит Иброш – зам.кмет, д-р Петър Филибев – управител на Общинската болница, доктор Хаджиев – идеолог на проекта, както и г-н Йост Щалшмид – председател на чуждестранна помощ за Източна Европа в Германия и председател на Управителния съвет на Фондация “Символ на любовта”, както и представители на Ротари клуб Витен-Хохенстейн бе представено на това електронно обучение. На събитието присъстваха също медицински специалисти, лекари, представители на социалните услуги и дирекция “Социално подпомагане” в град Гоце Делчев.

“Ако пилотният проект върви успешно и работи, ще го предложим на други места и държави, както и на други езици. Във времето на електронните платформи, няма значение коя е държавата, на какъв език ще говорим или културният произход – важна е темата!” – с тези думи г-н Щалшмид подари на България нова възможност за повишаване експертизата на медицинските специалисти. “Щастливи сме чрез Немската клиника в нашия град да бъдем участници в такъв голям проект. Благодарим, че продължавате да носите надежда” – бяха думите на г-н Москов, кмет на община Гоце Делчев.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/