English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


ЕИК по БУЛСТАТ 000024745


централа
088 800 60 80
0751 97 008


факс 0751 97 005


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


имейл: obshtina@gotsedelchev.bg

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[30.07.2022]

119-ТА ГОДИШНИНА ОТ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ БЕ ОТБЕЛЯЗАНА НА СЪБОР В С. ПОПОВИ ЛИВАДИ

119-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание бе отбелязана днес на традиционния събор организиран от община Гоце Делчев в село Попови ливади.

Официалната програма започна пред паметника на Гоце Делчев на село Попови ливади. На нея присъства цялото ръководство на община Гоце Делчев, почетният консул на Индонезия в България Борислав Петров, депутатът в Европейския парламент Ангел Джамбазки, областният управител на Благоевградска област Валери Сарандев, народните представители от Благоевградска област проф. Георги Михайлов, Екатерина Димитрушева, Елхан Кълков и Костадин Стойков, директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград старши комисар Георги Кандев, командирът на поделение 26400 Благоевград полк. Митко Балтов, кметовете на общините Банско, Петрич, Сандански и Гърмен. Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве. В своето слово кметът на община Гоце Делчев припомни голямото значение на Илинденско-Преображенското въстание, неговите завети и поуки.

"Днес, 119 години по-късно, героизмът и поуките от Илинденско – Преображенското въстание трябва да се помнят от всички нас.

И ако в днешния ден за новите поколения Илинденската епопея е едно далечно време на романтика и необясним ентусиазъм, нека разгърнат стиховете или дневниците на Пейо Яворов.

Нека сами се убедят, че за всеки българин творбите на Димитър Талев ще бъдат не само звън на „Преспанските камбани“, „Илинден“ или „Гласовете ви чувам“, а вечни символи на делото на родолюбивите и смели илинденци.", каза в своето слово кметът на Гоце Делчев.

Официалните лица положиха венци и цветя на паметника на Гоце Делчев, след което се включиха в традиционния събор на празничната сцена. В програмата участваха местни оркестри и солисти от Гоце Делчев, а специално участие в програмата взеха Иван и Ивана Дякови, както и Михаела Филева.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/