English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


ЕИК по БУЛСТАТ 000024745


централа
088 800 60 80
0751 97 008


факс 0751 97 005


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


имейл: obshtina@gotsedelchev.bg

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[09.05.2022]

КМЕТЪТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ УЧАСТВА В ТЪРЖЕСТВАТА ЗА 5-ТАТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ В ГР.КАВАЛА

Кметът на град Гоце Делчев Владимир Москов и на град Кавала Тодорос Муриадис бяха специални гости на тържеството за 5 годишния юбилей от създаването на българското неделно училище „Свети Иван Рилски“ в гр.Кавала, Република Гърция. Сред гостите на празника бяха също народният представител Таня Елефтериаду и консулът на Р. България в Солун Радостин Ванкин, заместник-кметът на община Гоце Делчев Богдан Боцев, директорът на Второ ОУ в гр.Гоце Делчев Цветанка Петричкова и заместник-директорът Сергей Тричков.

След водосвета в обновената сграда от наместника на владиката отец Герасим, отслужен за здраве на всички деца, преподаватели и приятели на българското училище, в залата на градската библиотека в Кавала, децата представиха своя музикално-танцова програма на български език, подготвена с много любов и старание.

В неделното училище „Свети Иван Рилски“, което е създадено по инициатива на дружество „България“ в гр. Кавала, учат родния си език и се обучават общо 85 българчета. 45 са в град Кавала, 19 във филиала на училището в Драма и 21 – в Комотини.

Директорът на училището д-р Таня Колева благодари за голямата помощ, която община Гоце Делчев осигури на училището – учебни мебели, озвучителна система и много детски книги. „Много ни помагат, но никой до сега не е направил толкова много за нас. Децата и учителите са очаровани, а родителите приятно изненадани“ – сподели тя. Осветена икона на Ангел Спасител и книги, специално за деца с житието на патрона на училището и други светии подари за рождения ден кметът Владимир Москов.

В знак на благодарност художникът Руси Русев от Димитровград, който от 20 години живее в Кавала и е учител по изобразително изкуство в училището, подари на кмета Москов своя творба.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/