Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail oba@gocenet.net

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[20.05.2021]

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ, МЕСТНИТЕ ВЛАСТИ И ЧАСТНИЯ СЕКТОР ДИСКУТИРАХА ДОБРИ ПРАКТИКИ ЗА ПАРТНЬОРСТВО МЕЖДУ ОБРАЗОВАНИЕТО И БИЗНЕСА В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Представители на Софийския университет, местните власти и бизнеса се събраха на среща дискусия в Международния образователен бизнес център, за да обсъдят темата „Бизнесът и образованието – ръка за ръка“ в град Гоце Делчев. Поводът за срещата беше старта на партньорството между Софийски университет и Лидер Академия – Гоце Делчев за развиване на съвместни образователни дейности.

На събитието присъства кметът на община Гоце Делчев г-н Владимир Москов, деканът на Стопански факултет доц. д-р Атанас Георгиев, проф. д.ик.н. Георги Чобанов и доц. д-р Александър Николов от същия факултет. Гости на срещата бяха предприемачи, представители на бизнес асоциациите, общественици и местната власт от съседните общини.

Темата за продължаващото и достъпно качествено висше образование и дискусията „Бизнесът и образованието – ръка за ръка“, особено в контекста на условията на световна криза, в която живеем, предизвикаха емоционален разговор, в който г-н Москов изрази увереност, че „с конкретните усилия на всички общини ще успеем да надградим това партньорство и вярвам, че ще се получи, така че в град Гоце Делчев да има присъствие на най-авторитетния университет в България.

В рамките на дискусията бе представен успешният пример на Стопански факултет, както и актуалните магистърски програми. Особено внимание предизвика магистратурата „Бизнес администрация – управление и предприемачество“, към която още отсега проявиха интерес представители на местните общини и водещи предприемачи от града и която ще стартира от тази есен в гр. Гоце Делчев.

„Магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“ е подходяща за бъдещи предприемачи, собственици и мениджъри в малки и средни предприятия, потенциални наследници на фамилни фирми, както и учители по предприемачество. Тя поставя фокус върху успешното идентифициране нови възможности, оцеляването на бизнеса, развитието на иновации, интернационализацията, растежа и успешното унаследяване на бизнеса“, заяви във видеоконферентна връзка проф. д-р Десислава Йорданова, директор на програмата.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg