Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail oba@gocenet.net

Search

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[20.07.2020]

АПЕЛ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА ОТГОВОРНО ПОВЕДЕНИЕ ПРИ СПАЗВАНЕТО НА ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИТЕ МЕРКИ

Уважаеми съграждани,

.

Във връзка с продължаващата извънредна епидемична обстановка в страната и разпространението на COVID-19 на територията на община Гоце Делчев, Общинският кризисен щаб апелира към гражданите за отговорно поведение на всеки един от нас при спазването на противоепидемичните мерки, въведени от министъра на здравеопазването, а именно:

- спазване на физическа дистанция най-малко от 1.5 метра;

- в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанцни, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., да се ползват защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.)

- колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито и закрито се провеждат без публика.

- културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица) могат да се организират и провеждат при заетост на местата до 50 % от общия им капацитет на закрито и открито (в т.ч в читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, частни обекти, военни клубове и други), при спазване на физическа дистанция от 1,5 м, при условията на заповед №РД-01-402/15.07.2020 г.

- груповите празненства на открито и закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета, концерти и други празненства), се организират при спазване на физическа дистанция от 1.5 метра;

- контролиране на достъпа да обществени места и търговски обекти за недопускане на струпване на хора и спазване на минималната физическа дистанция;

- всяко лице с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса и други) да се изолира и потърси лекарска помощ;

- основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на висока лична хигиена и физическа дистанция.

Всички дейности трябва да се извършват при спазване на противоепидемичните мерки, въведени със заповеди №РД-01-402 и №РД-01-403 от 15.07.2020 г.

.

Приканваме гражданите да бъдат отговорни към себе си и един към друг!

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg