РАЗРЕШАВА СЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ ДА ПРОДАВАТ ПАКЕТИРАНИ КОЗУНАЦИ, СПАЗВАЙКИ МЕРКИТЕ ЗА СИГУРНОСТ
На 16, 17 и 18 април 2020 г. се разрешава на обекти, които произвеждат и търгуват на място собствена продукция (баничарници, обекти за закуски и сладкарски изделия), продажбата на гише на пакетирани козунаци при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания:
- извършване на редовна дезинфекция, включително и около търговските обекти;
- задължително е ползването на предпазни средства (маски и други) от продавачи и клиенти;
- спазването на дистанция между клиентите най-малко 1,5 – 2 метра;
- забранено е консумацията на закуски, сладкарски изделия и други пред и около търговските обектите;
- продавачите да осигурят предпазване на стоките от вторично замърсяване при предлагането им;