Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail obshtina@gotsedelchev.bg

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[01.04.2020]

ПРЕПОРЪКА НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА НОСЕНЕ НА ЛИЧНИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА

Министерството на здравеопазването препоръчва на всички лица да използват защитни маски в закрити и открити обществени места, включително и в обществения транспорт.

Препоръката е свързана с разпространението на COVID-19 у нас, както и с научните данни за случаи на безсимптомно протичане на вирусната инфекция.

Обръщаме внимание, че при безсимптомното протичане на заболяването, посещението на обществени места предполага повишен риск от заразяване, дори и при спазване на изискванията за дистанция между хората. Ето защо носенето на маска от здрави хора способства за предпазване и при контакт със заразени повърхности. От друга страна, в случай на безсимптомно протичане на заболяването, носейки маска болният предпазва околните.

Обществени места са такива места или пространства, които са свободно достъпни и/или са предназначени за обществено ползване.

Според различни проучвания вирусът COVID-19 може да престои върху метални, пластмасови и стъклени повърхности в продължение на няколко дни при стайна температура. По тази причина при безсимптомно протичане на заболяването посещението на такива места е свързано с повишен риск от заразяване, дори и при спазване на изискванията за дистанция между хората.

Препоръката за носенето на маска от хора, които са здрави, цели предпазването на устата и носа им от случаен контакт със секреции, попаднали по ръцете им, както и предпазването на околните от случай на безсимптомно протичане на заболяването.

Лица със симптоми на респираторни инфекция следва да се консултират с личните си лекари за последващи действия и да ограничат своите контакти с цел предпазване на околните от евентуално заразяване с вирусни и бактериални причинители.

Основната мярка за предпазване от заразяване с COVID-19 е хигиената на ръцете, която трябва стриктно да се прилага както преди хранене и след посещение в тоалетна, така и след сваляне на защитните марки и след контакт с повърхности и предмети.

Напомняме, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на висока лична хигиена и физическа дистанция.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/