Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail oba@gocenet.net

Search

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[10.09.2019]

ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Община Гоце Делчев за поредна година ще се включи в кампанията на БТВ-Медия Груп „Да изчистим България заедно“. Тази година тя ще се проведе на 14.09.2019 г. /събота/.

Целта на кампанията е събиране на възможно най-голямо количество отпадъци, които замърсяват природата и транспортирането им до Регионалното депо за неопасни отпадъци, както и мотивиране на голям брой хора за участие в акции за почистване

Община Гоце Делчев, подкрепя инициативата и ще подсигури на всички участници в кампанията по почистването на града полиетиленови торби и ръкавици, които може да получите всеки ден от 08:00ч. до 12:00ч., от домакина на община Гоце Делчев.

По населени места можете да се обръщате към Кметове и кметски наместници за снабдяване с чували и ръкавици, както и за помощ при извозването на събраните отпадъци.

Призоваваме тези, които подкрепят инициативата и се включат в почистването, да спазят тези основни правила:

• Всички събрани битови отпадъци изхвърляйте в съдовете за смет, а когато се запълнят ги събирайте в чували, които поставяйте на удобно за извозване място.

• Кастренето и орязването на клони да не се извършва безконтролно –Общината трябва да бъде уведомена предварително, където това се налага. Клоните да се събират на подходящи и удобни за извозване места.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните отпадъци, като при необходимост е нужно да се позвъни на телефон 0888 006 080.

Обръщаме се към ръководителите на предприятия, учреждения и фирми да направят необходимата организация и да включат своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите територии около своите офиси и сгради.

Призоваваме домоуправителите в жилищните блокове също да се обърнат към своите съседи и да излязат да почистят около блоковете си, както и да оформят зелените пространства около тях.

Искрено се надяваме, че повече хора ще вземат участие в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2019 г., защото грижата за околната среда и чистотата на населеното място, в което живеем, е отговорност на всеки един от нас.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg