English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


централа
088 800 60 80


факс 088 984 86 85


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


e-mail: oba@gocenet.net

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Търсене

Пожарна безопасност и защита на населението

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[10.02.2019]

ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИЯНА ЙОТОВА ПРИСЪСТВА НА ТРАДИЦИОННИЯ ПРАЗНИК НА ВИНОТО В СЕЛО ДЕЛЧЕВО

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова за втора поредна година бе гост на традиционния празник на виното в село Делчево. Празникът се организира от Община Гоце Делчев вече 15 години и е посветен на Трифон Зарезан.

Празникът започна още вчера с лекция на председателя на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски, както и с традиционния конкурс за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Тази година в конкурса участваха производители на вино и ракия от България, Гърция, Македония и Холандия.

Днес бе кулминацията на двудневния празник. В 10.30 часа бе извършено традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В него, заедно с кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов се включи и вицепрезидентът Илияна Йотова. На събитието присъстваха още народният представител Богдан Боцев, заместник-председателят на БСП Деница Златева, председателят на общински съвет - Гоце Делчев Ангел Гераксиев, заместник-кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев, общински съветници и гости от съседна Гърция.

След това, на площада в Делчево започна и празничната програма, която откриха атрактивните бабугери от село Мосомище. В своето приветствие, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов благодари на вицепрезидента Илияна Йотова, че втора поредна година присъства на този чудесен празник. "Община Гоце Делчев е пример за това как европейските средства могат да служат за доброто на хората, а не само да се „усвояват“. Благодарение на грижата на общината, на трансграничните проекти, на трудолюбието и енергията на своите шейсетина жители, село Делчево днес е притегателен център не само за родните, но и чуждите туристи“, заяви вицепрезидентът. Илияна Йотова в своето приветствие и подчерта, че с усилията на кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов има изградена качествена инфраструктура и път до селото. „Това е залог за развитие на туризма“, отбеляза вицепрезидентът. „Вие сте пример за това как се пазят традициите и се предават на поколенията. Желая ви здрава и плодородна година“, обърна се Илияна Йотова към събралите се на площада на Делчево множество хора. След това тя награди победителите в различните 6 категории за най-добър производител на вино и ракия. Празничната програма на площада в село Делчево продължи с мъжките фолклорни групи от селата Мосомище и Абланица, женска певческа група с. Мосомище и мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg