English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


ЕИК по БУЛСТАТ 000024745


централа
088 800 60 80
0751 97 008


факс 0751 97 005


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


имейл: obshtina@gotsedelchev.bg

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[20.10.2018]

106 ГОДИНИ СВОБОДЕН НЕВРОКОП!

Гордите и признателни неврокопчани, изпълниха улиците на града в петък, 19 октомври, за да отбележат 106-та годишнина от Освобождението на град Гоце Делчев.

Празничната програма, подготвена от Община Гоце Делчев започна още миналия петък, на 12-ти Октомври, като вчера кулминацията на честванията. Един от важните моменти в празничната програма беше откриването на нов паметник, по повод 85-тата годишнина от създаването на Военно поделение в гарнизон Неврокоп /Гоце Делчев/. Честването продължи с полагането на венци и цветя на паметника на ген. Стилян Ковачев, паметната морена на Пейо Яворов и паметника на Христо Ботев.След това, в катедралния храм "Св.Св. Кирил и Методий", Неврокопският митрополит Серафим отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен. Програмата продължи с полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на централния площад, а веднага след това започна празничното шествие от площад „Гоце Делчев” до площад «Македония», което бе под съпровода на Представителния Гвардейски духов оркестър.

След края на шествието, на площад «Македония», жителите и гостите на град Гоце Делчев имаха възможността да наблюдават уникалния и вълнуващ спектакъл на националната гвардейска част «Искри». Хиляди хора изпълниха площадното пространство пред Дома на културата, за да видят атрактивния и много патриотичен спектакъл. Веднага след неговия край започна тържествена заря-проверка, посветена на 106-та годишнина от Освобождението на града, в която участва началника на отбраната на Република България генерал Андрей Боцев.

Празникът на град Гоце Делчев бе уважен от много гости, сред които народните представители Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Весела Лечева, Богдан Боцев, Николай Бошкилов, Елхан Кълков,общински съветници, кметове и други.

По повод празникна града бяха получени много поздравителни адреси: от Президента на Република България Румен Радев, от министъра на отбраната Красимир Каракачанов, от началника на отбраната генерал Андрей Боцев, от евродепутатите Асим Адемов и Андрей Новаков, от председателя на Националния съвет на БСП и председател на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова, народния представител Кристиан Вигенин, от Националното сдружение на общините в Република България, Сдружение на югозападните общини, от председателя на Комисията за финансов надзор, от кметовете на общините Троян, Велико Търново, Правец, Разлог, Сатовча, Банско, Монтана, Синдиката на българските учители, директора на ОД на МВР-Благоевград и други.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/