Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail obshtina@gotsedelchev.bg

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[20.10.2018]

85 ГОДИНИ ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Паметник, посветен на 85-та годишнина от дислоцирането на войскови поделения в гарнизон Неврокоп, днес Гоце Делчев, бе официално и тържествено открит в рамките на програмата за празниците на града. Двете поделения са знакови – 39-ти пехотен солунски полк и 28-ми мотострелкови полк. Идеята за този паметник е на инициативен комитет от бивши военнослужещи в гарнизона, а реализацията му е с подкрепата на община Гоце Делчев.

Паметникът бе открит от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и о.з. генерал Златан Стойков - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Тържествен водосвет направи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Освен този внушителен паметник, посветен на хилядите войници, сержанти, офицери и волнонаемни служители, работили в поделението, в паметния комплекс има и две оръдия, които са били на въоръжение в Българската армия. Това са 122 милиметрова гаубица и зенитно оръдие М57 С60. Оръдията са предоставени безвъзмездно на община Гоце Делчев от Министерството на отбраната, за да напомнят на настоящите и бъдещите поколения за едно от най-големите и силни поделения в страната – това в нашия град.

Слово за историята на военните поделения в Гоце Делчев произнесе почетния член на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва подполковник от запаса Богдан Боцев.

На събитието присъстваха много бивши командири, офицери, сержанти, войници и волнонаемни служители, служили в поделението.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/