English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


централа
088 800 60 80


факс 088 984 86 85


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


e-mail: oba@gocenet.net

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Търсене

Пожарна безопасност и защита на населението

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[20.10.2018]

85 ГОДИНИ ВОЕННО ПОДЕЛЕНИЕ В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Паметник, посветен на 85-та годишнина от дислоцирането на войскови поделения в гарнизон Неврокоп, днес Гоце Делчев, бе официално и тържествено открит в рамките на програмата за празниците на града. Двете поделения са знакови – 39-ти пехотен солунски полк и 28-ми мотострелкови полк. Идеята за този паметник е на инициативен комитет от бивши военнослужещи в гарнизона, а реализацията му е с подкрепата на община Гоце Делчев.

Паметникът бе открит от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и о.з. генерал Златан Стойков - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Тържествен водосвет направи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Освен този внушителен паметник, посветен на хилядите войници, сержанти, офицери и волнонаемни служители, работили в поделението, в паметния комплекс има и две оръдия, които са били на въоръжение в Българската армия. Това са 122 милиметрова гаубица и зенитно оръдие М57 С60. Оръдията са предоставени безвъзмездно на община Гоце Делчев от Министерството на отбраната, за да напомнят на настоящите и бъдещите поколения за едно от най-големите и силни поделения в страната – това в нашия град.

Слово за историята на военните поделения в Гоце Делчев произнесе почетния член на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва подполковник от запаса Богдан Боцев.

На събитието присъстваха много бивши командири, офицери, сержанти, войници и волнонаемни служители, служили в поделението.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg