English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


централа
088 800 60 80


факс 088 984 86 85


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


e-mail: oba@gocenet.net

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Търсене

Пожарна безопасност и защита на населението

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[23.09.2018]

МАКЕДОНСКИЯТ АНСАМБЪЛ „ТАНЕЦ” НАПРАВИ ГРАНДИОЗЕН КОНЦЕРТ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

В незабравим спектакъл се превърна концерта на Националния ансамбъл за народни песни и танци на Македония „Танец”, който се състоя на площад «Македония» в гр. Гоце Делчев. Поводът за гостуването на ансамбъла бе 110-та годишнина от обявяване на независимостта на България, която отбелязахме на 22 септември, както и Традиционния есенен панаир, който продължава до 24 септември.

Публиката на препълненния площад «Македония» пред Дома на културата бе буквално взривена от емоциите, красотата, феерията и майсторството, които показаха професионалистите от ансамбъл „Танец”. Грандиозният концерт бе наблюдаван от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш и общински съветници, които бурно аплодираха професионализма на артистите от ансамбъла. Концертът бе организиран по покана на община Гоце Делчев и бе очакван с огромно нетърпение от публиката, въпреки, че ансамбъл «Танец» вече е гостувал в града.

Ансамбъл „Танец” е име, което вече шест десетилетия е символ на македонската култура и изкуство по целия свят. Той е създаден с Указ на правителството на Република Македония през 1949 година с цел да събира, съхранява и обогатява македонското фолклорно богатство и да го представя навсякъде по света, като взима участие в концерти, фестивали и други културни форуми.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg