Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail obshtina@gotsedelchev.bg

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[28.06.2018]

РАБОТНА СРЕЩА И ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОЕКТ "ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - ИЗМЕРЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКОТО ЕВРОПЕЙСКО ЧЛЕНСТВО"

Ученици от средните училища в Община Гоце Делчев участваха на 22 юни в работна среща в Министерство на младежта и спорта. Темата бе „Националните политики за младежта в контекста на българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ – с участието на зам.-министър Ваня Колева, началник дирекция „Младежки политики“, г-н Петър Младенов и гл. експерт Гергана Джугларска.

Срещата бе открита от г-жа Ваня Колева, заместник – министър на младежта и спорта. Тя представи актуалните въпроси, по които работи министерството и които са от значение за младите хора. Г-жа Колева подчерта, че младите хора са сред водещите национални приоритети на българското правителство и заяви, че по време на Председателството, България акцентира на темите за бъдещето на младите хора и полага усилия насочени към постигането на конкретни резултати. Пред учениците от гоцеделчевските средни училища, Гергана Джугларска – гл. експерт в отдел "Национални и европейски младежки политики" разказа за резултатите от проведената в периода 17 - 19 април Европейската младежка конференция в София, организирана от Министерството на младежта и спорта. Форумът е дал възможност за активен диалог между младежки делегати от 40 държави в ЕС, Западните Балкани и Източното партньорство и представители на българското правителство, Европейската комисия и ООН. По време на конференцията са изготвени младежки цели, които ще бъдат препоръка за новата Европейска стратегия за младежта. В рамките на международното събитие за първи път са участвали представители на високо ниво към ООН, отговарящи за младежките политики, като по този начин идеите на младите делегати получиха чуваемост отвъд границите на европейския континент.

Работната среща в ММС бе част от дейностите по проекта „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство”, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. На 23 юни, отново по проекта, бе проведен интерактивен семинар за средношколци в залата на Общинския съвет. Обсъждаха се темите: История на Европейския съюз. Евроинтеграция. България в Европейския съюз. Разлика между Европейски съвет, Съвет на ЕС и Съвет на Европа. Българското председателство на Съвета на ЕС.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/