English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


централа
088 800 60 80


факс 088 984 86 85


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


e-mail: oba@gocenet.net

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Търсене

Пожарна безопасност и защита на населението

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[28.06.2018]

РАБОТНА СРЕЩА И ОБУЧЕНИЕ ПО ПРОЕКТ "ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - ИЗМЕРЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКОТО ЕВРОПЕЙСКО ЧЛЕНСТВО"

Ученици от средните училища в Община Гоце Делчев участваха на 22 юни в работна среща в Министерство на младежта и спорта. Темата бе „Националните политики за младежта в контекста на българското председателство на Съвета на ЕС 2018“ – с участието на зам.-министър Ваня Колева, началник дирекция „Младежки политики“, г-н Петър Младенов и гл. експерт Гергана Джугларска.

Срещата бе открита от г-жа Ваня Колева, заместник – министър на младежта и спорта. Тя представи актуалните въпроси, по които работи министерството и които са от значение за младите хора. Г-жа Колева подчерта, че младите хора са сред водещите национални приоритети на българското правителство и заяви, че по време на Председателството, България акцентира на темите за бъдещето на младите хора и полага усилия насочени към постигането на конкретни резултати. Пред учениците от гоцеделчевските средни училища, Гергана Джугларска – гл. експерт в отдел "Национални и европейски младежки политики" разказа за резултатите от проведената в периода 17 - 19 април Европейската младежка конференция в София, организирана от Министерството на младежта и спорта. Форумът е дал възможност за активен диалог между младежки делегати от 40 държави в ЕС, Западните Балкани и Източното партньорство и представители на българското правителство, Европейската комисия и ООН. По време на конференцията са изготвени младежки цели, които ще бъдат препоръка за новата Европейска стратегия за младежта. В рамките на международното събитие за първи път са участвали представители на високо ниво към ООН, отговарящи за младежките политики, като по този начин идеите на младите делегати получиха чуваемост отвъд границите на европейския континент.

Работната среща в ММС бе част от дейностите по проекта „Община Гоце Делчев – измеренията на българското европейско членство”, финансиран по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”. На 23 юни, отново по проекта, бе проведен интерактивен семинар за средношколци в залата на Общинския съвет. Обсъждаха се темите: История на Европейския съюз. Евроинтеграция. България в Европейския съюз. Разлика между Европейски съвет, Съвет на ЕС и Съвет на Европа. Българското председателство на Съвета на ЕС.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg