English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


централа
088 800 60 80


факс 088 984 86 85


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


e-mail: oba@gocenet.net

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Търсене

Пожарна безопасност и защита на населението

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[14.06.2018]

ФИНАЛИСТКАТА ОТ «МАСТЪР ШЕФ» ЕЛЕНА ПЕТРЕЛИЙСКА И ФОЛКЛОРНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛ НИКОЛАЙ СЛАВЕЕВ ЩЕ БЪДАТ ГОСТИ НА ФЕСТИВАЛА „ЕНЬОВДЕНСКИ ТАЙНСТВА” В С.ДЕЛЧЕВО

Живописното село Делчево за поредна година ще бъде домакин на традиционния летен фестивал „Еньовденски тайнства”, който тази година ще се проведе на 23 и 24 юни / събота и неделя/. Организатор на фестивала е община Гоце Делчев.

Програмата в първия ден – събота, ще започне в 19.00 часа, когато малки и големи ще могат да се включат в приключенска разходка по пътеките около селото за бране билки и цветя. Младите момичета ще участват в ритуала „Мълчана вода” в местността „Вълчова тумба”.

Неделният ден, когато ще отбележим Еньовден, ще започне в 05.00 часа с посрещане на слънцето и бране на билки в местността „Вълчова тумба”. След това ще ви очакваме в ателие „Изработване на еньовски венци”. И тази година Еньовата буля ще отправи своята благословия, а всички, които желаят ще могат да се проврат през Еньовския венец за здраве и късмет. На мегдана в Делчево ще има и още едно ателие – по грънчарство. Освен това, ще научите някои магически еньовски тайни за билките, ще се запознаете с интересни рецепти на вкусни ястия, приготвени от учениците от ПГ по МСС „Пейо Яворов“.

Специален гост на фестивала тази година ще бъде шеф Елена Петрелийска - финалист в „Мастър Шеф“ сезон 1, която ще приготви модерна кухня с традиционни билки и подправки.

И тази година на площада в китното село ще има благотворителен базар „Билки за лек и вкус“, където всеки ще може да си закупи билка, а със събраните средства ще се подпомогнат жени с онкологични заболявания от Гоце Делчев и региона.

В традиционната Еньовска фолклорна палитра, която ще започне на мегдана по обед, ще участват: мъжка фолклорна група „Войводите“, женска фолклорна група и танцова формация „Кръшно хорце“ към ансамбъл „Топлика“ при НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1927“ с. Мосомище; фолклорна група „Голешовски фантове“, а специалният участник тази година ще бъде фолклорният изпълнител Николай Славеев.

Нека се потопим заедно в магията на приказното село Делчево и открием летните тайнства на Еньовден!

*******************************************************

П Р О Г Р А М А

събота - 23.06.2018 г.

19:00 ч. - „По пътеки извити за билки лековити“ - Приключение за деца и възрастни с бране на билки и цветя.

Място: в гората около селото

20:00 ч. - „Мълчана вода“ - ритуал с жени и млади момичета

Място: площада с. Делчево

**************************************

неделя - 24.06.2018 г.

05:00 ч. - Посрещане на слънцето в местността „Вълчова тумба“

09:30 ч. - РАБОТИЛНИЦИ:

- Изработване на Еньовски венци. Избор на най - красив венец.

- Ателие „Грънчарство“

10:00 ч. на площада в с. Делчево:

- Благотворителен базар „Билки за лек и вкус“ - Сдружение „Хроника срещу рака“,

- Кулинарна изложба на местни специалитети - ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“.

Със специалното участие на шеф Елена Петрелийска - Финалист в „Мастър Шеф“ сезон 1, която ще приготви модерна кухня с традиционни билки и подправки.

10:30 ч. - Еньовска палитра с участието на:

Мъжка фолклорна група „Войводите“, женска фолклорна група и танцова формация „Кръшно хорце“ към ансамбъл „Топлика“ при НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1927“ с. Мосомище; фолклорна група „Голешовски фантове“

и със специалното участие на фолклорния изпълнител Николай Славеев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg