Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail obshtina@gotsedelchev.bg

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[19.02.2018]

ОТБЕЛЯЗАХМЕ 145-ТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

На церемония, организирана от община Гоце Делчев и общински исторически музей - Гоце Делчев, тази вечер отбелязахме 145 години от гибелта на Апостола на Българската свобода – Васил Левски. Тъжен ден, в който Майка България загуби един от най-верните си и обичани синове.

Апостолът влезе в паметта на нашия народ като пример за саможертва, човещина и нравствена чистота. В името на идеята Васил Левски се бе отказал от всички земни радости. Той посвети себе си на свободата на България, стана надежда и упование на всички жадуващи за свобода българи, гордост и вдъхновение за поколенията. В този смисъл ние всички сме потомци на Апостола.

В знак на почит и преклонение пред паметта и делото на Васил Левски, цветя бяха положени от Община Гоце Делчев, Народните представители в 44-то Народно събрание Богдан Боцев, Иван Ченчев, проф. Георги Михайлов, както и от името на Димитър Гамишев.

Цветя бяха положени също от името на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, от Общински комитет "Васил Левски", Център за специална образователна подкрепа "Васил Левски", политически партии, институции, учебни заведения.

След това, в Общинския исторически музей бе представен филмът на режисьора Искрен Красимиров, посветен на Апостола, наречен „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/