English

Alternative content

Get Adobe Flash player

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


централа
088 800 60 80


факс 088 984 86 85


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


e-mail: oba@gocenet.net

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Търсене

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Пожарна безопасност и защита на населението

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[19.02.2018]

ОТБЕЛЯЗАХМЕ 145-ТА ГОДИШНИНА ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

На церемония, организирана от община Гоце Делчев и общински исторически музей - Гоце Делчев, тази вечер отбелязахме 145 години от гибелта на Апостола на Българската свобода – Васил Левски. Тъжен ден, в който Майка България загуби един от най-верните си и обичани синове.

Апостолът влезе в паметта на нашия народ като пример за саможертва, човещина и нравствена чистота. В името на идеята Васил Левски се бе отказал от всички земни радости. Той посвети себе си на свободата на България, стана надежда и упование на всички жадуващи за свобода българи, гордост и вдъхновение за поколенията. В този смисъл ние всички сме потомци на Апостола.

В знак на почит и преклонение пред паметта и делото на Васил Левски, цветя бяха положени от Община Гоце Делчев, Народните представители в 44-то Народно събрание Богдан Боцев, Иван Ченчев, проф. Георги Михайлов, както и от името на Димитър Гамишев.

Цветя бяха положени също от името на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, от Общински комитет "Васил Левски", Център за специална образователна подкрепа "Васил Левски", политически партии, институции, учебни заведения.

След това, в Общинския исторически музей бе представен филмът на режисьора Искрен Красимиров, посветен на Апостола, наречен „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg