English

 Презентация
 Новини
 Търгове
 Съобщения
 Актове по ЗУТ
 Карти
 Галерия
 Форум

Контакти

Община
Гоце Делчев

ул. "Царица Йоанна" 2


централа
088 800 60 80


факс 088 984 86 85


Местни данъци и такси
088 483 67 43
0751 950 75


e-mail: oba@gocenet.net

Сигнали

0888006080 Телефон за подаване на сигнали за нарушения по Наредба № 1

Търсене

Пожарна безопасност и защита на населението

Новини от Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[27.11.2017]

СРЕЩА НА ПАРТНЬОРИТЕ ПО ПРОЕКТ МЕЖДУ ОБЩИНИТЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ПАНГЕОС, ГЪРЦИЯ, СЕ ПРОВЕДЕ ДНЕС

Първа работна среща на партньорите по проект „Подобряване на достъпа и качеството на здравните услуги в недостъпни и отдалечени населени места в граничния район на община Гоце Делчев и община Пангеос“, се проведе днес. На срещата присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кметът Валери Сарандев, кметът на партньорската община Пангеос Филипос Анастисиадис, Михалис Кордас - директор на Агенция за развитие в Кавала и други.

Проектът е с общ бюджет 917 042,20 евро, като от тях 470 437,20 евро са за община Гоце Делчев. Общата цел на проекта е да се намалят неравенствата по отношение на здравния статус на местното население чрез подобряване на достъпа до качествено здравеопазване – първична помощ/извънболнична в трудно достъпни/отдалечени райони на граничния район чрез въвеждане на телемедицина в трансграничния район.

По проекта ще бъдат създадени телемедицински центрове за първична медицинска помощ в Гоце Делчев и Елефуруполи, а освен това ще се извърши обновяване и оборудване на съществуващи общински здравни кабинети в селата Брезница и Лъжница, община Гоце Делчев, а от гръцка страна в Георгиани и Неа Перамос.

Дейностите по проекта включват още обучения на лекари и медицински сестри от двете страни на границата за ползване на системата за телемедицина, както и създаване на Съвместен консултативен съвет и разработване на Общ план за действие за координация, превенция, наблюдение и ранно предупреждение и контрол на заразни, инфекциодни и паразитни болести.

Проектът е с продължителност 2 години и трябва да приключи до 04.09.2019 г. Той се финансира по Програмата за Трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ VА Гърция – България 2014 – 2020“.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by bulgaria.domino.bg