Bulgarian

 Maps

Contacts

Municipality of
Gotse Delchev

2 Tsaritsa Yoanna Str.


PBX +359 88 8006080


Fax +359 88 9848685


Local taxes and fees
+359 88 4836743
+359 751 95075


e-mail obshtina@gotsedelchev.bg

Новини от община Гоце Делчев

<< ВСИЧКИ НОВИНИ

[15.09.2017]

НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗАПОЧНА

Заместник - кметът на община Гоце Делчев Валери Сарандев присъства на тържественото откриване на новата учебна година в НПГ "Димитър Талев". "На добър час! Да бъде успешна и ползотворна новата учебна година! На всички учители и ученици пожелавам здраве, сили и благополучие!" - с тези думи Валери Сарандев поздрави директора Мария Георгиева, ръководството и учителския колектив на НПГ "Димитър Талев". 750 са учениците, които тази година прекрачват прага на учебното заведение.

Заместник - кметът на община Гоце Делчев Саид Иброш бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПМГ "Яне Сандански".

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов изпрати поздравителни адреси до ръководствата и колективите на учебните заведения на територията на общината. В текста се казва:

"За всеки човек първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни, споменът за които пази през целия си живот.

Българският народ е доказал своята любознателност и неуморен стремеж към просветление. Жаждата за знания е съхранила нацията ни през много тежки и трудни години. Затова, никога не бива да забравяме колко важно е учението и трябва да правим всичко по силите си, за да поддържаме огъня на будния и жаден за просветление български дух.

По повод първия учебен ден, приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за успешна, спорна и ползотворна година, изпълнена с много поводи за радост и гордост!

В този празничен ден приемете и моята благодарност за Вашия труд и професионализъм, с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на нашата община и държава. Продължавайте да изпълнявате това свое призвание все така всеотдайно и професионално!

Община Гоце Делчев винаги е подкрепяла и ще подкрепя Вашите добри инициативи, защото за нас, бъдещето на младите хора е основен приоритет!"

Първият учебен ден, училищата на територията на община Гоце Делчев прекрачиха над 4200 ученика, като броят им е по-голям в сравнение с миналата година. В учебните заведения в град Гоце Делчев общият брой на учениците е 3200.

Първокласниците, които влизат за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината са 279 на брой. Само в трите основни училища в град Гоце Делчев, броят на първокласниците е 187. Окончателният и точен брой обаче, ще бъде напълно ясен в първите дни след началото на новата учебна година.

<< ВСИЧКИ НОВИНИ | АРХИВ НА НОВИНИТЕ

hosted by www.domino.bg


https://www.livechatalternative.com/